Rondleiding met een oud bewaarder

Rondleiding

Als een echte 'boef' de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk én spannend!

Een gevangenis heeft in de volksmond verschillende bijnamen. Denk aan bajes, bak, cel, traliezicht of petoet! Hoe je het ook noemt, het blijft voor de meeste mensen gelukkig een plek waar je nooit hoeft te ‘zitten’. Toch ben je vast wel eens nieuwsgierig geweest hoe een gevangenis er nou eigenlijk uitziet. 
Je kunt je daarom laten rondleiden in de oude gevangenis van Leeuwarden. Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt.
Zaterdag rondleiding voor iedereen
Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kunt u om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding (€ 10 p.p.). Tijdens bijzondere evenementen kan het zijn dat de rondleiding niet doorgaat. Kijkt u daarom altijd even bij contact voor bijzondere evenementen-openingstijden.
Rondleiding voor groepen
Voor groepen vanaf vijftien personen kun je een rondleiding door de Blokhuispoort reserveren van maandag t/m zaterdag. Voor € 7,50 per persoon krijg je in Café de Bak een bakje koffie/thee met gebak, waarna de oud-bewaarder je zal ophalen. De bewaarders hebben allemaal in de Blokhuispoort gewerkt en nemen je graag mee terug in de tijd.

Wanneer?

Vanaf Dinsdag 5 april 2016 tot Donderdag 6 april 2017

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Contactgegevens

De Blokhuispoort

Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden

Blokhuisplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 LJ, Leeuwarden