Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2018. Onder de naam
Leeuwarden – Fryslân 2018 laten de stad en de provincie zien wat Leeuwarden en Fryslân bijzonder maakt door middel van een artistiek veelbelovend programma.

In de periode 2014-2019, met als hoogtepunt het jaar 2018, presenteert Leeuwarden – Fryslân 2018 zich met zo’n veertig grote culturele evenementen. De evenementen vinden plaats in de hele provincie Fryslân en het Waddengebied, met als cultureel hart de binnenstad van Leeuwarden, waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week activiteiten plaats zullen vinden. Voormalig gevangenis en tegenwoordig cultureel bedrijvencentrum De Blokhuispoort zal gedurende deze periode dienen als hoofdkwartier.

Centrale thema van Leeuwarden – Fryslân 2018 is ‘Iepen Mienskip’. Mienskip is het Friese woord voor gemeenschapszin, een samenwerkingstraditie die teruggaat naar de periode dat het Friese land veroverd werd op de zee. Vanuit die Iepen Mienskip willen we werken aan de samenhang tussen cultuur en natuur, de waarden van stad en platteland en de spanning tussen identiteit en gemeenschap.

Houd ons in de gaten in de aanloop naar 2018! Voor meer informatie kun je terecht op www.2018.nl.