Winkelen

Leeuwarden kent een historisch winkelhart met tal van bijzondere winkeltjes. De Nieuwestad is de hoofdstraat van het centrum, deze wordt in tweeën gesplitst door één van de vele stadsgrachten die Leeuwarden rijk is. Op deze winkelstraat komen tal van kleinere winkelstraatjes
(zie kaart) uit waar de meest verrassende boetiekjes zijn te vinden. Zeker de moeite waard zijn de Sint Jacobsstraat, het Naauw en de Kleine Kerkstraat. Elke vrijdag is er op het Wilhelminaplein een warenmarkt die al meerdere malen uitgeroepen is tot markt van het jaar. Ook is het in Leeuwarden iedere zondag koopzondag!

Wist je dat de Kleine Kerkstraat uitgeroepen is tot leukste winkelstraat van Nederland?
Zelf noemen de ondernemers in de Kleine Kerkstraat hun straat het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden. En dat zou wel eens kunnen kloppen. In dit gezellige straatje vind je meer dan dertig speciaalzaken, elk met een uitgebreid en uniek aanbod.

Het is duidelijk: Leeuwarden is het winkelhart van Friesland! 

Haal nu gratis de 'Welkom in Leeuwarden' pocketeditie bij de VVV in Leeuwarden, voor de beste shopping tips in de stad. Kom je vaker in Leeuwarden? Like dan de Facebookpagina Winkels in Leeuwarden, voor leuke acties en achtergrond informatie over de winkels in Leeuwarden.